5 legjobb Verne könyv

Sziasztok!

Verne élete során összesen 63 könyvet írt,  amiből én 13-at olvastam.  Nagyon szeretem a stílusát,  azt,  hogy kalandok mellett megpróbál tudást is átadni. Nehéz volt a választás,  de itt van az 5,  számomra legkedvesebb Verne könyv.

5.  Grant kapitány gyermekei

A könyv főszereplői Grant kapitány által vezetett, majd később elsüllyedt  Britannia nevű hajó felkeresésére indulnak. Útjuk során számos kalandban lesz részük, és mi olvasók is sok földrajzi ismeretet szerezhetünk.

4. A tizenöt éves kapitány

A történet főszereplői egy vadászszerencsétlenség folytán legénység és kapitány nélkül maradnak a hajón. Az egyetlen akire számíthatnak a hajósinas Dick Sand, aki hősiesen elkormányozza a hajót Dél-Amerika partjaihoz, ám kiderül, a szakács mesterkedései folytán Afrikába jutottak. Hőseink mindent megtesznek, hogy visszajussanak a hazájukba. A könyv fordulatokkal és izgalmakkal teli története engem teljesen lebilincselt.

3. Kétévi vakáció

A könyv főszereplői egy csapatnyi gyerek, akik felnőtt nélkül egy lakatlan szigetre jutnak, ahol két évet töltenek el, míg sikerül elmenekülniük. Nekem nagyon tetszett a történetben, hogy a hagyományos Robinson kalandokat gyerekek élték át, és az író minden szereplőt részletesen bemutatott.

2. 800 mérföld az Amazonason

Erről már van egy külön bejegyzés amit ezen a címen tekinthetsz meg.

1. Sándor Mátyás

Erről a könyvről is írtam részletesen itt, ez a kedvencem a rengeteg kalanddal, izgalommal!

 

5 legjobb Verne könyv” bejegyzéshez 2ozzászólás

  1. Nagyon jól ajánlasz könyvet !!!!!!!!! a blogod fantasztikus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! el is olvastam az egyiket (kétévi vakáció) és olyan aminek leírtad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Kedvelés

Hozzászólás