Írnok és fáraó

Sziasztok!

Ez a bejegyzés Hegedüs Géza könyvéről fog szólni, mely nekem nagyon tetszett. Nem áll szándékomban leírni a teljes történetet, csak kiragadom a számomra legfontosabb legtartalmasabb részeket.
Thotmóze a főszereplő írnoknak tanul, emellett szerelmes Makitrába a főpap leányába, akit a jelen körülmények között lehetetlen elérnie, de a leány különös célzásaiból  kiderül a világ lassan meg fog változni. A fiú elkíséri őt Aton titkos gyülekezetébe, ahol mindannyian Atont, az egy istent imádják, és arra várnak, hogy a világ meg fog változni, mert így érhetik el az álmaikat, szerelmüket.
A gyűlés után Thotmóze Atottal együtt hazafelé tartott, mikor megtudták a fáraó meghalt, közeleg a nagy változás! Vajon az új fáraó a papok híve lesz, esetleg Aton mellé áll? Az utóbbi történt, IV. Amenhotep Ehnatonként lett fáraó. Írnoka pedig az életét megmentő Thotmóze lett.
A történet Ehnaton fáraó reformjait, és Thotmóze kalandjait követi nyomon. Az egész regény tele van izgalmasabbnál izgalmasabb fordulatokkal. Engem különösen megragadott Atot reménytelen szerelme Nofertiti iránt, mely a lenti csodálatos szobrot ihlette.

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki szeret Egyiptomról olvasni, és szereti az izgalmas történeteket.

nofertiti
írnok....

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s